Lyrikspor i år

Lyrikspor skal kører igen. Med dette års udgave af Lyrikspor vil vi udsætte Roskilde By for en ny omgang sporarbejde. 20 unikke steder i Roskilde skal fortolkes gennem fotografi og ord. Vi vil få forfattet 20 spritnye fotografiske fortællinger, specielt designet til byen. De 20 steder repræsentere hver især mageløse udklip af Roskildes sjæl, og tilsammen er de med til at skabe liv og lys i byen.
I samarbejde med INSP!, World Wide Words & Addina vil de 20 nye fortællinger trykkes og publiceres på nettets brede medier i en E-bog, således at de kan nydes og ses af alle. Først og fremmest vil stykkerne dog blive fremvist på INSP! under en fælles fernisering d. 30 april.

Med erfaringer fra Svendborg og Roskilde Kommune, skal deltagerne i Lyrikspor ud i et såkaldt ”krydsover” koncept. Dette består af 10 ”kunstner makkerskaber”, som hver især forfatter og fotografere to stykker. Det ene sted skal teksten skrives først, og fotoet skal tages på baggrund af teksten – det andet sted er det omvendt, altså fotografiet først og teksten bagefter. Se den originale konceptplan under ‘Om Lyrikspor’.